Podcast

Motoros zarándoklatok szervezőinek céljai és tapasztalatai

De mi is a motoros zarándoklat, milyen érzés? Mitől zarándoklat az, hogy valaki motorral járja végig a Mária Utat. A magyarországi “úttörökkel” beszélgetünk következő podcastünkben a motoros zarándoklatok szervezésének tapasztalatairól, lehetőségeiről.


40 napos gyalogos zarándoklat tapasztalatai

Budapestről Csíksomlyóba gyalogolni nem egyszerű túra, sokkal több annál. Mit ad egy gyalogos zarándoklat a kerékpároshoz képest. Milyen nehézségekkel szembesül az ember, miért indul el, és mit kap egy ilyen úton. Mi a különbség egy szervezett és egy egyéni zarándoklat között.

A zarándoklás motivációjáról, az útközben megélt testi és lelki élményekről szól következő podcaestünk.


Hogyan születik meg egy új Mária Út szakasz, hogyan lesz az álomból valóság

Erről hallunk személyes tanuságtételen keresztül Wéningerné Évától, aki a 3Szentkút Zarándoklat megálmodója.


Zarándoklat az Eucharisztia tiszteletére

2020 különlegesen fontos év a magyar katolikusok számára, hiszen évtizedek óta először szervezik hazánkban a nemzetközi eucharisztikus kongresszust.


Milyen zarándoklatok lesznek 2020-ban a Mária Úton?

A kis csoportos zarándoklatok mellett milyen nagy zarándoklat események várhatóak, erről szól jelen podcast.Zarándoklat jótékony hatásai

A zarándoklás a modern kor multivitaminja. Zarándoklást és az egészséges életmód aspektusából vesszük górcső alá.


A zarándoklás hatása a mai modern családban

Milyen hatások érik ma a családokat, milyen problémákkal küzdenek, melyekre megoldást adhat egy lelkiséggel megtöltött zarándoklat.


Kerékpáros zarándok élmények a Veszprém-Tihany szakaszon Szent Ányos tiszteletére

Különleges élmény novemberben rászánni magát az embernek egy zarándoklatra, de a bizalom és az alázat meghozza gyümölcsét.


A zarándoklat evangelizációs hatásai

A zarándoklat evangelizációs hatásairól hallhatunk ebben a podcast-ban. Hogyan indulnak el a kirándulók a Pálos 70-en és hogyan érkeznek zarándokként. A természet ereje mindenkire hatással van. 


Hogy is kell kialakítani egy zarándoklat útvonalát?

Milyen szabályokat kell megfelelni? Milyen szempontokat kell figyelembe venni a nyomvonal kialakításakor, illetve, hogy követhető mindenki számára egy útvonal akár sötétben is?

Ezekre a kérdésekre kapunk válasz ebben a podcast-ban, természetesen a Pálos70 aspektusából. 


Pálos70 az egyik legnagyobb zarándok eseménye a Mária Útnak

Mind a résztvevői létszámban mind lelkületében minden évben fejlődik, gyarapszik. Egyre többen érzik meg a különbséget a zarándoklat és a túra között. Igazi összefogás mutatkozik meg a zarándoklat mögött


Beszélgetés a Pálos70 zarándoklatról

“Legyen Nekem a Te igéd szerint”. Ebben a podcastban beszélgetést, tanúságtételt hallhatunk Fehér Péter önkéntes szervezővel a Pálos70 zarándoklatáról. 


Előkészítő munkálatok a Pálos70 zarándoklatot megelőzően

Jelen podcast segítségével megismerhetjük a Pálos 70 előkészítő munkálatait, a jelentkezés és a rajt folyamatát, valamint a pihenő pontok történéseit. 


"Az győz, aki magát győzi le"

“Az győz, aki magát győzi le” címmel szervezett 2 napos játékos sportvetélkedőt a Mária Út Egyesület, a Szombathelyi Egyházmegye, és a Szombathelyi Charitas megváltozott munkaképességűeknek. Ez a podcast a rendezvény bemutatása mellett, felhívja a figyelmet a hit sportban való megélésének ajándékaira.


Csíksomlyói pápalátogatás

Beszélgetés hallható a 2019-es a Csíksomlyói pápalátogatásra induló Mária Mária Maraton két résztvevőjével. A riport sajátossága, hogy a beszélgetést a pápalátogatás után a hazafelé tartó zarándokvonaton készítettük.