40 napos gyalogos zarándoklat tapasztalatai

cikk, szerző: sodi

Budapestről Csíksomlyóba gyalogolni nem egyszerű túra, sokkal több annál. Mit ad egy gyalogos zarándoklat a kerékpároshoz képest. Milyen nehézségekkel szembesül az ember, miért indul el, és mit kap egy ilyen úton. Mi a különbség egy szervezett és egy egyéni zarándoklat között.

A zarándoklás motivációjáról, az útközben megélt testi és lelki élményekről szól következő podcaestünk.

Falusy-Tóthné Kollár Ilonától hallhattunk ezekről, aki ötvenhat évesen vágott neki az útnak, azzal a céllal, hogy hitében megerősödjön. Ő már 2011-ben kerékpárral is teljesítette a távot, mégis teljesen más élmények érték gyalogos útja során.

Megtapasztalhatta a közösség erejét, a vendégszeretetet ajándékait melyek mind emberközelibbé tették az élményt. Találkozások, melyek maradandóak lettek, barátságok szövődtek. Az ember elindul egy céllal, azzal, hogy lélekben fejlődjön, megtanuljon olyan dolgokat, amikről eddig csak beszélt de igazán nem értett, és az út során megkapja ezeket. Sőt sokkal többet. A szeretet megnyilvánulásának jegyeit: hol egy idegen adta vadonatúj bakancs képében, hol egy mozgásában korlátozott vendégváró bíztató mosolyában.