Gyakran Ismételt Kérdések

Mennyire lesz nehéz az út?

A túra átlagos edzettséggel teljesíthető. Átlagos edzettség alatt azt értjük, ha valaki rendszeresen (heti-kétheti sűröséggel) sportol, de nem versenyszerűen. Nem szerencsés, ha valaki korábban még sosem volt többnapos kerékpártúrán, de nem is kizáró akadály, ha más sportokban egyébként aktív.

 

Milyen kerékpár kell a részvételhez?

A túra főleg aszfalton halad, kisebb részben murvás vagy föld utakon. Trekking vagy touring (700c) kerékpárral ideálisan teljesíthető, vagy ennek hiányában mountain bike-kal (26x1,5 vagy 1,75 közötti köpenyekkel ajánlott).

 

Hol lesz a szállás?

A szállások általában kollégiumokban vagy tornatermekben lesznek megoldva. Szükség lesz hálózsákra és matracra.

 

Hogy lesz megoldva az étkezés?

Minden nap a szállásokon vagy ahhoz közel biztosítva lesz egy főétkezés (leves+főétel), kiadós, kerékpárosokra méretezett adagokkal. A hideg étkezéseket mindenkinek magának kell megoldani a szállásokhoz közeli élelmiszerboltokból. Reggelente közös tea, kávé, kifli/zsemle beszerzés megoldott lesz.

 

Hogy lesz megoldva a csomagok szállítása?

Egy furgonba minden reggel bepakolunk annyi holmit, hogy napközbenre csak a szükséges minimális dolgokat kelljen vinni.

 

Mennyiben lesz vallásos jellegű a túra?

Mivel alapvetően ez egy zarándok maraton, mely Mária-kegyhelyeket érintő útvonalon halad, ezért olyanokat várunk az útra, akik a kerékpározás mellett a lelki elmélyülést is keresik. Ehhez nem kell feltétlenül keresztény elkötelezettség, de az egymás iránti tolerancia és nyitottság nélkülönözhetetlen.