Mi a Mária Maraton?

Futózarándoklat Vácon.

 A Mariazell és Csíksomlyó között kapcsolatot teremtő Mária Út 2024-ben újra megszervezi a Mária Maratont. Az egynapos futóeseménynek ezúttal Vác Hétkápolna kegyhely ad otthont. A futók a kegyhelyről indulva megismerkedhetnek Vác történelmi barokk belvárosával, a Diadalívvel, a Püspöki palotával és a csodás Duna-parttal.

IDŐPONT:
2024. április 13. szombat

HELYSZÍN:
Vác, Hétkápolna

TÁVOK
- 1,6 km - 5,6 km - 10,1 km - 20,2 km

KATEGÓRIÁK
- egyéni női - egyéni férfi

RAJT
- 10 óra A létszámtól függően, amennyiben biztonságos és lehetséges, mindenki egyszerre rajtol.

DÍJAZÁS
A ~6, 10 és 20 km távok résztvevői az alkalomhoz illő befutóérmet kapnak. Ezen kívül a nevezési létszám figyelembevételével, korosztályos díjazást is szeretnénk tartani.

KORHATÁR
Korhatár nincs, 10 év alatti gyermek szülői felügyelettel, illetve szülői beleegyezéssel futhat. Előnevezés szükséges minden résztvevő számára.

NEVEZÉS, NEVEZÉSI DÍJ
- 1,6 km 1000 Ft - 2024. március 28-ig utána 1500 Ft
- 6,4 km 3000 Ft - 2024. március 28-ig utána 4000 Ft
- 10,1 km 4000 Ft - 2024. március 28-ig utána 5000 Ft
- 20,2 km 5000 Ft- 2024. március 28-ig utána 6000 Ft
A részvétellel a Mária Út fenntartását támogatják. A nevezés a részvételi díj elutalásával válik véglegessé. (utalási adatok lejjebb)

JELENTKEZÉSI ŰRLAP: ITT

BEFIZETÉSI HATÁRIDŐK:
Kedvezményes előnevezés esetén: 2024. március 28 Kötelező (2024. március 28-ig elküldött) előnevezés esetén: 2024. április 8. 

NEVEZÉSI DÍJ TARTALMAZZA
- Részvételi jog a versenyen
- Biztosított útvonal
- Eseményhez köthető befutóérem
- Chipes időmérés
- Egyedi, egyéni rajtszám
- Frissítés az útvonal során és a célban
- Egészségügyi felügyelet a verseny alatt
- Fotósok által készített képek, melyek a versenyt követően lesznek megtekinthetőek

Az esemény logójával ellátott póló rendelhető melynek ára 3500 Ft

NEVEZÉSI IDŐSZAK
Az előzetes nevezési időszak 2024 április 7-ig tart. A helyszíni nevezésre nincs lehetőég. A nevezés lemondására a rendezvény jellegére való tekintettel nincs lehetőség, de igény szerint a nevezés átruházható (e-mailben szükséges jelezni legkésőbb 2024 április 7-ig a részvételről lemondó és a helyette a rajtszámával indulni személy nevével).

NEVEZÉSI DÍJ BEFIZETÉSE
Mária Út Európai Hálózatának Szövetsége Bankszámlaszám: Unicredit Bank: 10918001-00000116-17210009 Közlemény: résztvevő neve, választott táv, póló (amennyiben rendelt)

IDŐMÉRÉS
A versenyen chipes időméréssel, nettó időt mérünk – így nincs jelentősége annak, hogy ki mikor halad át a rajtvonalon. Az 1,6 kilométeres távon nincs időmérés.

ÚTVONAL
A távon földút és aszfaltút található. A verseny útvonalát szalaggal, kordonnal, táblákkal jelöljük, melynek követését önkéntesek is segítik. A megadott távok kisebb mértékben eltérhetnek, útépítés vagy egyéb rendezvény miatt. A verseny távjai csak futva teljesíthetőek.

RAJTSZÁMOK ÁTVÉTELE
A rajtszámok átvételére 2024. április 12-én és 13-án délutáni órákban lesz lehetőség Vác Felsővárosi Plébánián (Vác, Káptalan u. 4.), illetve az esemény napján a helyszínen 8:30-tól.

FELELŐSSÉG
Minden résztvevő saját felelősségére vesz részt a versenyen, és tudomásul veszi, hogy a verseny teljesítése komoly fizikai megterhelést jelent. Minden résztvevő nevezésével elismeri, hogy fizikailag és egészségügyileg a verseny teljesítéséhez szükséges, megfelelő állapotban van. A résztvevő nevezésével elismeri, hogy egészségi állapotát rendszeresen ellenőrizteti, és nem tud olyan betegségről, amely miatt a versenyen való részvétele egészségi állapotára hátrányos, kockázatos. Amennyiben a résztvevőt valamilyen károsodás éri (baleset, sérülés, verseny feladásának kényszere stb.), vagy a versenyen való részvétele meghiúsul, akkor nevezésével elfogadja, hogy a verseny rendezői felé semmilyen kárigénnyel, követeléssel nem élhet, ezért a verseny rendezői kártérítési felelősségüket kifejezetten kizárják, így különösen a résztvevő felkészületlenségéből, hanyagságából, könnyelműségéből származó balesetekért, károkért a rendezők nem tartoznak felelősséggel.

EGÉSZSÉGÜGYI FELÜGYELET
A verseny időtartama alatt a versenyközpontban elhelyezkedő mentő fogja a jogszabálynak megfelelő elsősegélynyújtást végezni és a résztvevők rendelkezésére állni.

FOTÓK, VIDEÓ
Az eseményre való nevezéssel a résztvevő elfogadja, hogy róla képek, videók készülhetnek az esemény során. Ezekkel a képekkel, videókkal a verseny rendezői rendelkeznek, azokat harmadik személy rendelkezésére bocsáthatják. INFORMÁCIÓ mariamaraton2023@gmail.com

SZERVEZŐ Mária Út Közhasznú Egyesület Mária Út Európai Hálózatának Szövetsége