Mi a Mária Maraton?

cikk

A Mária Maraton kezdetét vette, a Maratonnal kapcsolatos kérdésekre a következő információs vonalakon kaphatnak választ:

Helyszíni információ: Lázi Laura Liza - 06 30 571 5293
Jelentkezőknek:
Győrik Cintia - 06 30 791 8113

Mariazell – Csíksomlyó, 2016. június 18 – július 10.

Európa egyedülálló eseménye kerül megrendezésre a Mária Úton: Frank Tibor és Veress Béla ultramaratonfutók futják végig a Mariazelltől Csíksomlyóig tartó 1300 kilométert. Az eseményhez túrakerékpárosok is csatlakoznak, akik szintén végigtekernek a kijelölt útszakaszon. Futók és kerékpárosok Ausztria, Magyarország és Erdély tájain át egyaránt bő három hét alatt jutnak el a célba.

A Mária Maraton nem csupán futóverseny vagy kerékpártúra. Sokkal inkább egy lelki közösség és egy egészséges életmód felmutatása.

A rendezvény védnökei: Fabiny Tamás evangélikus püspök, Kocsis Fülöp görög katolikus metropolita, Steinbach József református püspök, a MEÖT elnöke és Székely János római katolikus püspök.

A Mária Maraton első napján Kocsis Fülöp görög katolikus metropolita indítja útnak a jelentkezőket, majd néhány kilométeren keresztül kerékpározik velük. A résztvevőket a három hét során Szabó István görög katolikus lelkész kíséri kerékpáron.