A Mária Út mint Európai Kulturális Út

cikk, szerző: sodi

A Mária Út Hálózatának Nemzetközi Egyesülete

A hálózat neve: Máriaút Hálózatának Nemzetközi Egyesülete (Angolul: International Network Association of the Mariaút, rövidítve INAM).

Az INAM tagjai a nemzeti Mária Út Egyesületek és azok a magánszemélyek, akik a Board of Directors (BD) tagjai. Az INAM legfőbb szerve a General Meeting (GM), ahol minden tag jelen van. A GM megválaszthatja 4 évre az INAM Board of Directors és Steering Communitel (SC) testületét. A Board of Directors megválasztja 4 évre az INAM Presidentjét, aki megszervezi az INAM munkaszervezetét, a titkárságot.

Az INAM önfinanszírozó. Minden nemzeti Mária Út Egyesület egységes alaptagdíjat és bevételei arányában proporcionális tagdíjat fizet. Az INAM bevételei lehetnek még szponzor, mecénás támogatások, regionális, illetve nemzeti hatóságok támogatásai, illetve EU források. 

Az INAM fő feladata az egységes hálózati „franchaise” szabályozása, működtetése, minőségbiztosítása, nemzetközi back office, képzések, promóció, illetve a kutatási és csereprogramok szervezése, marketing és a nemzetközi média jelenlét biztosítása.