Beszámoló a Mária Út önkénteseinek máriavölgyi zarándoklatáról - 2018.10.06-07.

cikk, szerző: sodi

Október 6-án, szombaton reggel a Mária Rádió kápolnájában megemlékeztünk az aradi vértanúkról,majd Szabó Tamás összefoglalta az előttünk álló hétvége várható eseményeit, melyhez kértük a Szűzanya támogatását.

Utunk első állomása az egykori pálos kegyhely, Máriavölgy volt, ahova énekelve, zászlókkal, keresztekkel vonultunk be. A Magyarok Nagyasszonya búcsúján mintegy 4000 ember vett részt, melyen a szentmisét Halko József pozsonyi segédpüspök mutatta be. Lépes Lóránt atya a mise után egy rövid ismertetőt tartott nekünk Máriavölgyről, ahol megnéztük a Szentkutat és a régi pálos templomot is.

Délután Sasvárra mentünk, ahol a Hétfájdalmú Szűz Mária Bazilikában részt vettünk egy szentségimádáson és megcsodálhattuk a Piéta kegyszobrot. Este elfoglaltuk a szállásainkat, megvacsoráztunk és pihenni tértünk a hosszú és eseménydús nap után.

Vasárnap délelőtt úticélunk Nagyszombat volt, ahol Ľubomír Urbančok atya várt bennünket. Az Érseki palota kápolnájában tartott szentmisét egy rövid történelmi, kulturális áttekintéssel egybekötve, majd  megnéztük a Szent Miklós püspöki székesegyházban a vért könnyező Szűz Mária kegyképet.

Zarándoklatunk utolsó felvidéki állomása Bacsfa-Szentantal volt, ahol a Páduai Szent Antal templomban Srankó László atya mutatta be a kegyhelyet.

Kellemes őszi napsütésben zarándokoltunk a hétvégén, testileg, lelkileg, szellemileg feltöltődve tértünk haza Magyarországra, ismét bebizonyítva, hogy „aki zarándokol, jó úton van.”