Beszámoló a római zarándoklatról - 2019.05.06-11.

cikk, szerző: sodi

2019 május 5-én, hétfőn hajnalban indultunk Budapestről. Még Magyarországon csatlakozott hozzánk Böjte Csaba testvér és a dévai gyerekek busza, így együtt, közel százan értük el utunk első állomását, Assisit. A béke városában felkerestük az Angyalok Királynéja Bazilikát: itt van Szent Ferenc halálának helye, illetve a Porciunkula-kápolnát, melyet Szent Ferenc épített újjá.

Kedden értünk Rómába, ahol meleg vacsora és kellemes zarándokszállás várta a csoportot.

Szerdán Ferenc pápa audienciáján vettünk részt, amelynek végén személyesen köszöntötte magyarul a Mária Rádió és a Mária Út közös zarándoklatának résztvevőit, Böjte Csaba testvért és 30 fős gyermekkórusát. Az audiencián részt vett Kovács Gergely okleveles posztulátor, a magyarországi Mindszenty-alapítvány képviselője, a bíboros boldoggá avatási eljárásának helyettes posztulátora is.

A megbékélés jegyében Romanek Etelka, Esztergom városának polgármestere és mint a Mária Út Egyesület Elnökségének képviselője, adta át a Szentatyának a Mindszenty bíborost ábrázoló ajándékokat: Mindszenty bíboros esztergomi szobrának kicsinyített másolatát, valamint egy ereklyéskövet.

A Szentatya megcsókolta a bíboros úr képét és azt mondta: VÉRTANÚ

Az audiencia után a Vatikáni Múzeum kincseiben gyönyörködtünk. 

Csütörtökön egész napos római városnézésen vettünk részt, egy kis ízelítőt kapva az Örök Város történelmi hagyatékaiból. 

Késő délután Mindszenty József halálának évfordulóján szentmisén vettünk részt a vértanú Szent Istvánról elnevezett Santo Stefano Rotondo római körtemplomban. A szertartást Angelo Amato bíboros, a vatikáni Szentek Ügyei Kongregációjának nyugalmazott prefektusa celebrálta. A misén a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekkórusa énekelt.

Pénteken búcsút vettünk Rómától és Casciaba utaztunk. A Monostor és Bazilika látogatása után egy kellemes záróséta keretében Szent Rita szobrát is felkerestük a város határában.

Szombati napunk az utazással telt. 

Kellemes tavaszi időben zarándokoltunk a héten, testileg, lelkileg, szellemileg feltöltődve tértünk haza Magyarországra, ismét bebizonyítva, hogy „aki zarándokol, jó úton van.”