Egerben a Mária Maratonnal

cikk, 2020.04.15. 14:00, szerző: sodi

eger

2. nap más szemmel...

Kerékpáros zarándoklatunk második napján értünk Egerbe, ahol néhány órányi szabadidőnket szívesen töltöttük a város felfedezésével, az esti, Bazilikába tett látogatásunk előtt.
A városba a legendás, borpincéiről híres Szépasszony-völgyön keresztül kerekezve érkeztünk, majd a szállás elfoglalása után az első utunk a csodálatos, ma már múzeumként működő, védett műemlék Egri Várhoz vezetett.
Bejártuk kívül-belül történelmünk egyik legismertebb és legnépszerűbb mementóját, és még ha nem is először járunk itt, akkor is magával ragad a hely szelleme, hogy tudjuk, mennyire fontos szerepet töltött be a vár nemzetünk védelmében. Innen a hangulatos Dobó térre sétáltunk, ahonnan aznapi utolsó utunk természetesen a XIX. Században épült Szent Mihály- és Szent János-főszékesegyházhoz vezetett, amelyet először kívülről csodáltunk meg, majd részt vettünk a Boldogságos Szűz Máriát köszöntő lorettói litánián, amelynek végeztével meghallgattuk az esti szentmisét, majd kompletóriummal zártuk ezt a tökéletes, elmélkedésekben és lelki tartalmakban oly gazdag napot.