Elmélkedések a rózsefüzérhez

cikk, 2020.04.08. 15:04, szerző: sodi

zarádokok

Zarándoklásunk minden napján rózsafüzért is mondunk. Annak idején Szent II. János Pál pápa, amikor bevezette a Világosság rózsafüzért, egyúttal erősen ajánlotta, hogy az egyes titkok előtt hangozzon el elmélkedés.
Székely János püspök atyát megkértük, hogy a Mária Rádió és a Mária Út számára írjon ilyen elmélkedéseket. Örömünkre ez elkészült és az utóbbi hónapokban már „teszteltük” is. 

III. Dicsőséges rózsafüzér

5. Aki téged, Szent Szűz a mennyben megkoronázott Názáreti Mária, Istenszülő Szűz! Szebb a te kornád minden földi ragyogásnál!

Koronát kaptál, mert nyitott kapu voltál, akin át a Vőlegény belépett a világba, eggyé vált a menyasszonyával. Koronát kaptál, mert Bárányt szültél a farkasok közé, mert a te szelíd szemeidet örökítetted Jézusra, mert a te szeretettel tanított szavaid válhattak az Ő ajkán prédikációvá. Koronát kaptál, mert egész szívvel, teljes tisztaságban szolgáltad Őt. Koronát kaptál, mert a kereszt alatt eggyé váltál az Ő áldozatával, és mert hittél a nagypéntek éjszakájában is, mert tudtad, hogy a Te Fiad él, legyőzi a halált.

Szűzanya, könyörögj értünk, hogy mi is égi koronát nyerhessünk! Könyörögj, hogy a szülők a gyermekeket szelídségben, igazságban, hitben neveljék, hogy ők is bárányt szüljenek a farkasok közé. Könyörögj értünk, hogy egyek legyünk Szent Fiad keresztjének titkával, és megtapasztaljuk a feltámadás ragyogó fényét is!