Elmélkedések a rózsefüzérhez

cikk, 2020.04.08. 14:51, szerző: sodi

zarándoklat

Zarándoklásunk minden napján rózsafüzért is mondunk. Annak idején Szent II. János Pál pápa, amikor bevezette a Világosság rózsafüzért, egyúttal erősen ajánlotta, hogy az egyes titkok előtt hangozzon el elmélkedés.
Székely János püspök atyát megkértük, hogy a Mária Rádió és a Mária Út számára írjon ilyen elmélkedéseket. Örömünkre ez elkészült és az utóbbi hónapokban már „teszteltük” is. 

III. Dicsőséges rózsafüzér

1. Aki a halálból föltámadt

Ez a világ Isten végtelen szépségéből, szeretetéből lett. Ő hívta elő az élettelen anyagból évmilliók alatt az életet, majd az élők közül az embert. Mint hatalmas erő lebeg a világ felett, és vonzza azt maga felé, az élet teljessége felé. Jézusban Isten elpusztíthatatlan élete jelent meg.

Így írja János apostol: „Az Élet megjelent.” Ez az isteni, elpusztíthatatlan élet győzött a bűn és a halál felett. A teremtés pillanatához hasonló történik itt. A világot teremtő Isten ereje nyilvánul meg, a beteljesedés, az Isten fénye ragyogja be a világot Krisztus feltámadásakor.

Uram, hálát adok, hogy megteremtettél, hogy életre hívtál, vonzol magad felé! Hálát adok, hogy az én életem is arra hivatott, hogy átlépve a halál kapuján, ledobva a földi test hordozó-rakétáját beléphessek a Te Öröklétedbe!

Add, hogy mindig ebben a fényben lássam az életemet, ebben a fényben járjam az utamat!