Elmélkedések a rózsefüzérhez

cikk, 2020.04.08. 14:48, szerző: sodi

A_Csksomlyba_tart_zarndokok_a_Szent_Anna_kpolnnl.jpg

Zarándoklásunk minden napján rózsafüzért is mondunk. Annak idején Szent II. János Pál pápa, amikor bevezette a Világosság rózsafüzért, egyúttal erősen ajánlotta, hogy az egyes titkok előtt hangozzon el elmélkedés.
Székely János püspök atyát megkértük, hogy a Mária Rádió és a Mária Út számára írjon ilyen elmélkedéseket. Örömünkre ez elkészült és az utóbbi hónapokban már „teszteltük” is. 

III. Fájdalmas rózsafüzér

5. Akit értünk keresztre feszítettek

Hatalmas szögekkel verik Jézus lábait és kezeit a keresztre. Gyakran a szögeket utólag ki sem tudták már húzni, így fejszével vágták le az elítéltek lábait a keresztről.

Uram, Jézus Krisztus! A szereteted végleg hozzánk szegezett téged, elszakíthatatlanul. A kereszt azt hirdeti, azt kiáltja a világnak és mindannyiunknak, hogy Isten számára az ember végtelenül értékes és fontos. Ő számon tartja könnyeinket, jobban szeret, mint ahogyan a legjobb szülő, nagyszülő, a legjobb házastárs szeretni tud: halálosan szereti ezt a világot és téged.

Uram, add hogy én is szeretetben éljek! Igent mondjak a magam élethivatására végérvényesen, odaszögezzen engem ez az igen szeretteimhez, az én általad kijelölt utamhoz!