Elmélkedések a rózsefüzérhez

cikk, 2020.04.08. 14:39, szerző: sodi

20110817OroszlanySzarliget_19.JPG

Zarándoklásunk minden napján rózsafüzért is mondunk. Annak idején Szent II. János Pál pápa, amikor bevezette a Világosság rózsafüzért, egyúttal erősen ajánlotta, hogy az egyes titkok előtt hangozzon el elmélkedés.
Székely János püspök atyát megkértük, hogy a Mária Rádió és a Mária Út számára írjon ilyen elmélkedéseket. Örömünkre ez elkészült és az utóbbi hónapokban már „teszteltük” is. 

III. Fájdalmas rózsafüzér

2. Aki értünk megostoroztak Uram, Jézus Krisztus!

A római ostor kampókkal, ólomsúlyokkal volt ellátva, darabokban tépte le a húst az elítéltek testéről. Ezt a borzalmas brutalitást kell végigélned. Azóta is hányszor jelenik meg ugyanez a kegyetlen brutalitás az emberiség történelmében! Rettenetes háborúk és kínzások, kevesek vagyonának hidegvérű gyarapítása milliók nyomorba taszításának az árán, a megfogant ártatlan és védtelen kisgyermekek elpusztítása az anyaméhben, a házastárssal szembeni szeretetlenség és hűtlenség millió formája, az emberi test meggyalázása a tisztátalanság sokféle bűnével!

Uram, Jézus, te szent és tiszta maradtál a brutális, elembertelenedett kínzók gyűrűjében.

Add, hogy Egyházad is szent legyen a világban.
Add, hogy a só egyre ízesebb legyen, és így sózni is tudjon, add, hogy a fényünk egyre ragyogóbb legyen, és így mások is megláthassák rajtunk keresztül a Te Fényedet!