Elmélkedések a rózsefüzérhez

cikk, 2020.04.07. 13:50, szerző: sodi

zarándoklat fehér pÉTER

Zarándoklásunk minden napján rózsafüzért is mondunk. Annak idején Szent II. János Pál pápa, amikor bevezette a Világosság rózsafüzért, egyúttal erősen ajánlotta, hogy az egyes titkok előtt hangozzon el elmélkedés.
Székely János püspök atyát megkértük, hogy a Mária Rádió és a Mária Út számára írjon ilyen elmélkedéseket. Örömünkre ez elkészült és az utóbbi hónapokban már „teszteltük” is. 

A világosság rózsafüzére

5. Aki az Eucharisztiában nekünk adta Önmagát Uram, Örök Isten!

Nem csak valamit akartál nekünk adni, hanem Önmagadat egészen. Nem csak megteremtettél, nem csak szóltál hozzánk a próféták ihletett szavai által, nem csak emberré lettél, hogy emberi szívvel szerethess minket, nem csak életedet adtad értünk, hanem Önmagadat adod nekünk! Ez volt az egész mű célja. Ezért alkottad a világot és minket, hogy nekünk adhasd magadat, hogy megajándékozz minket a te szépségeddel, boldog életeddel. Uram, leborulok előtted. Add, hogy mindig megrendülten, őszinte és Téged szerető szívvel vegyelek magamhoz. Uram, add, hogy mindig legyenek papok, akik az egész életüket neked szentelik, akikben a Te odaadásod titka folytatódik az idők végéig. Papság nélkül nincs Eucharisztia.

Add, hogy papjaid alázattal, örömmel, mély hittel szolgálják szentségeidet, álljanak a Te közvetlen közeledben. Áldd meg őket a hívásodra kimondott igenért, vezesd őket az életszentség útján!