Elmélkedések a rózsefüzérhez

cikk, 2020.04.07. 13:47, szerző: sodi

2012__Mariaremete_zarandoklat__103.jpg

Zarándoklásunk minden napján rózsafüzért is mondunk. Annak idején Szent II. János Pál pápa, amikor bevezette a Világosság rózsafüzért, egyúttal erősen ajánlotta, hogy az egyes titkok előtt hangozzon el elmélkedés.
Székely János püspök atyát megkértük, hogy a Mária Rádió és a Mária Út számára írjon ilyen elmélkedéseket. Örömünkre ez elkészült és az utóbbi hónapokban már „teszteltük” is. 

A világosság rózsafüzére

4. Aki a Tábor hegyén megmutatta dicsőségét Uram, Jézus Krisztus!

Azon a galileai hegyen, ahová felvitted a három tanítványt, ragyogott az arcod, sugárzott a lényed, átragyogott a gyarló emberségen az istenség fénye. Felvitted őket a hegyre, mint Ábrahám a fiát, hiszen te is a nagy áldozatra készültél, és ahogyan Ábrahám hallotta a hegyen a Teremtő hangját, úgy te is hallottad Őt, amint mondja neked és a tanítványoknak: „Ez az én szerelmes Fiam, Őt hallgassátok!”. Ahogyan Mózes felvitte Áront Nadabot és Abihut a hegyre, ahol látták Izrael Istenét, így viszed fel te is Pétert, Jakabot és János. A Tábor hegy fénye felkészítés az apostolok számára, hogy amikor majd egy másik hegyen, az Olajfák hegyén látják az arcodat nem ragyogóan, hanem könnyekkel és vérrel tele, akkor se omoljon össze a hitük, akkor se felejtsék el ezt a ragyogást. A mi életünk Tábor hegyi élményei is felkészítések.
Mennyi fény van egy házasság, egy szerelem kezdetén, vagy akkor, amikor gyermek születik a világra, vagy amikor egy újmisés pap remegő kezekkel boldogan a magasba emeli a Te Szent Testedet! Ezek a tábor hegyi fények felkészítések, hogy amikor a Golgota felé fordul majd az ösvény, akkor se inogjon meg a hitünk és bizalmunk.

Uram, ragyogj be engem fényeddel, és segíts, hogy a Tábor hegy fényét elvigyem az életem Golgotáira is!