Elmélkedések a rózsefüzérhez

cikk, 2020.04.07. 13:44, szerző: sodi

2012__Mariaremete_zarandoklat__096.jpg

Zarándoklásunk minden napján rózsafüzért is mondunk. Annak idején Szent II. János Pál pápa, amikor bevezette a Világosság rózsafüzért, egyúttal erősen ajánlotta, hogy az egyes titkok előtt hangozzon el elmélkedés.
Székely János püspök atyát megkértük, hogy a Mária Rádió és a Mária Út számára írjon ilyen elmélkedéseket. Örömünkre ez elkészült és az utóbbi hónapokban már „teszteltük” is. 

A világosság rózsafüzére

3. Aki meghirdette Isten országát Isten Országa, Isten Királysága az a hely és az a pillanat ahol, és amikor Isten Király.

Amikor az történik, amit Ő akar, amit Ő szeretne, amit megálmodott rólunk a világ teremtése előtt. Isten Országa akkor jön el, ha beengedjük Őt a szívünkbe, engedjük, hogy Ő legyen az életünk királya, a családjaink királya, király a munkahelyeken, a művészetekben, a tudományban, a törvényhozásban, a szenvedések idején.

Isten Országát nem mi hozzuk létre, nem mi építjük. Isten országa felülről épül. „Mint az eső és a hó, amely lehull az égből, és nem tér oda vissza dolgavégezetlenül, hanem magot ad a magvetőnek, kenyeret az éhezőnek…” Isten Országát Isten Igéje építi, az Ő kegyelme, amely fentről árad, mint a lehulló eső. Uram, adj nekünk nyitott szívet, hogy befogadjunk! Add, hogy a közösségeink belőled táplálkozzanak, a Te Igédből!