Elmélkedések a rózsefüzérhez

cikk, 2020.04.07. 13:42, szerző: sodi

Julianeum Zarándok Közössége

Zarándoklásunk minden napján rózsafüzért is mondunk. Annak idején Szent II. János Pál pápa, amikor bevezette a Világosság rózsafüzért, egyúttal erősen ajánlotta, hogy az egyes titkok előtt hangozzon el elmélkedés.
Székely János püspök atyát megkértük, hogy a Mária Rádió és a Mária Út számára írjon ilyen elmélkedéseket. Örömünkre ez elkészült és az utóbbi hónapokban már „teszteltük” is. 

A világosság rózsafüzére

2. Aki Kánába kinyilvánította isteni erejét

A kánai fiatal pár meghívta az esküvőjére Máriát és Jézust, az Üdvözítőt! Amikor elfogyott az ünnep bora, Jézus megmentette az esküvőt. Uram, add, hogy a jegyespárok meghívjanak Téged az esküvőjükre, a házasságukba! Tanítsd meg őket arra, hogy a házasság nem magától marad szép, hogy azért rengeteget kell tenniük, sok-sok időt kell szánniuk egymásra, újra és újra bele kell tenniük a szívüket a házasságukba. Tanítsd a férjeket arra, hogy ne felejtsenek el egy egész életen át udvarolni!

Tanítsd a feleségeket, hogy bölcsen, rövid szavakkal jelezzék a férjüknek azt is ami fáj, de főként azt, aminek örülnek, amiért hálásak. Legfőképpen pedig tanítsd a házastársakat arra, hogy mindez pusztán a saját erejükből nem fog sikerülni.
Tanítsd őket arra, hogy merítsenek a Te szereteted végtelen kincstárából. Hogy amikor megfogyatkozik a szeretet bora, Hozzád jöjjenek!