Elmélkedések a rózsefüzérhez

cikk, 2020.04.07. 13:31, szerző: sodi

zarándok8

Zarándoklásunk minden napján rózsafüzért is mondunk. Annak idején Szent II. János Pál pápa, amikor bevezette a Világosság rózsafüzért, egyúttal erősen ajánlotta, hogy az egyes titkok előtt hangozzon el elmélkedés.
Székely János püspök atyát megkértük, hogy a Mária Rádió és a Mária Út számára írjon ilyen elmélkedéseket. Örömünkre ez elkészült és az utóbbi hónapokban már „teszteltük” is. 

I. Örvendetes rózsafüzér

3. Akit te, Szent Szűz a világra szültél Isten végtelen egyszerűséggel lépett a világba.

Gyönge, védtelen gyermekként. Semmi mást nem akar, mint szeretni, mint önmagát odaadni nekünk. Kicsi gyermekként jön, hogy merjük a kezünkbe venni, magunkhoz ölelni. Isten végtelenül egyszerű. Mi emberek vagyunk nagyon bonyolultak, tele hátsó gondolatokkal, görcsökkel. Istent egyszerű szívű emberek ismerik fel, mint a pásztorok. Nyitott szívű, kereső emberek, mint a napkeleti bölcsek. Uram, adj nekem ilyen egyszerű, nyitott, kereső szívet! Akkor lehetne igazi karácsony az egész életünk, minden napunk, ha beengednénk Őt, az Ő békéjét. Ha beengednénk a családjainkba, ha helyet adnánk az imádságnak, a közös éneknek, a Biblia olvasásának, ha Ő lehetne a gyermekek legfőbb nevelője.

Uram, tedd karácsonnyá az életünket, a családjainkat!