Elmélkedések a rózsefüzérhez

cikk, 2020.04.07. 13:28, szerző: sodi

7_rozsafuzer_az_uton.JPG

Zarándoklásunk minden napján rózsafüzért is mondunk. Annak idején Szent II. János Pál pápa, amikor bevezette a Világosság rózsafüzért, egyúttal erősen ajánlotta, hogy az egyes titkok előtt hangozzon el elmélkedés.
Székely János püspök atyát megkértük, hogy a Mária Rádió és a Mária Út számára írjon ilyen elmélkedéseket. Örömünkre ez elkészült és az utóbbi hónapokban már „teszteltük” is. 

I. Örvendetes rózsafüzér

2. Akit te, Szent Szűz Erzsébetet látogatván hordoztál

A Szűzanya hordozza az élő Istent. Ő az új frigyláda, Isten tabernákuluma, Isten sátora az emberek között. Ahogyan valaha Dávid ujjongva, táncolva fogadta a frigyládát és ámulva kiáltotta: „Hogyan is lehet az, hogy az én Uramnak ládája eljön hozzám?” – most ugyanígy a kis Keresztelő János ujjongva köszönti a Megváltót, Erzsébet pedig ámulva kérdezi: „Hogyan is lehet az, hogy az én Uramnak Anyja eljön hozzám?” A Szűzanya Istent hordozza, és ahová lép, oda örömet hoz, ott ujjong a világ. Uram, add, hogy Téged hordozhassalak, Téged vigyelek az otthonomba, a munkahelyre, a barátaimhoz, mindenhova!
Két Édesanya, Mária és Erzsébet igenje megváltoztatta a világ történelmét. Az édesanyák igenje, amellyel elfogadják a gyermekáldást, történelmet ír.

Adj Uram bizalmat, az élet iránti tiszteletet és szeretetet az Édesanyáknak!