Sosem vagy egyedül II. rész

cikk, 2020.04.07. 13:20, szerző: sodi

zarándok jó

Tanuságtétel egy zarándoklat vezetőtől a zarándoklás testet és lelket formáló erejéről.

Sok-sok megtapasztalás, ami után megértettem, sosem vagyok egyedül!
Én voltam az, aki a biztonságot adó életemből, ki akartam szakadni, mert én jobban tudom, majd én megmutatom!!! Amikor ezt megértettem, eszembe jutottak barátaim, akik korlátaik miatt nem tehettek szert, ilyen megtapasztalásra.
Egyikőjük autóbalesetet szenvedett. Egy őzzel ütközött. Kigyulladt az autója, Ő pedig nagyon súlyos állapotban került kórházba. Tüdeje nem volt képes az önálló légzésre, lába szilánkosra tört. De Istennek hála életben maradt. Zarándokúton voltam, s aznapi tapasztalásomat felajánlottam érte. Este felhívtam, elmondtam Neki, hogy érte gyalogoltam 25 km-en keresztül. S a válasza: ÉN PEDIG MA MENTEM ELŐSZÖR EGY PÁR LÉPÉST MANKÓ NÉLKÜL!

Ekkor értettem meg a felajánlások lényegét, amik ha őszinték, igenis meghallgatásra találnak! Ennek tudatában, hálával eltelt szívvel fogadtam el a megbízást, hogy zarándoklatot szervezzek a NEK nyitó szentmiséjére, Márianosztráról Budapestre. Ebben a négy napban az időskori demenciában szenvedőkért, az őket ápolókért és családtagjaikért járjuk utunkat, amihez bátran bárki csatlakozhat, akár csak egy kis szakaszra is, vagy akár a teljes útra.

A zarándoklattal kapcsolatban részletes információt a mariaut.hu oldalon találnak.

Szabó Attiláné