Beszámoló a Mária Maraton nagyrendezvényről

cikk, 2019.11.15. 10:27, szerző: sodi

maraton

2019. október 2-3-án spirituális sportprogramot szervezett a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász és a Mária Út Egyesület Szombathelyen. Székely János megyéspüspök vállalta a rendezvény fővédnökségét és az ezzel járó kihívásokat.

Ping-pong asztalok kerültek a Püspöki Palotába csütörtök reggel. Alig ütötte el a 8-at az óra, Székely János megyéspüspököt már fel is tűnt az asztal egyik végénél. Szemmel láthatóan nagyszerűen érezte magát játék közben.

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász intézményeiben dolgozó illetve itt ellátott emberek voltak a kihívói. Két napon át közel 250 ember vett részt azon a sportnapon, amelyet a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász és a Mária Út szervezett. Miért? Mert a hit és a sport nem elválaszthatatlan fogalmak, mondta Székely János megyéspüspök. Test és lélek egy, szüksége van a léleknek és a testnek is felüdülésre.
A sport képes közelebb hozni a fiatalokat, családokat az Egyházhoz, hangsúlyozta a megyéspüspök, aki szerint fontos, hogy a rászorulók is megtapasztalják az összetartozás élményét. Erre jó példa ez a rendezvény.
A Nagylengyelből, Kemenespálfáról, Vásárosmiskéről és Szombathelyről érkező emberek ügyességi versenyeknek, szellemi vetélkedőkön vehettek részt, emellett pl. gyógynövényeket kellett felismerniük a Cestellum Teaházban kialakított helyszínen, míg a Fair Play Kávézóban egy puzlet kellett kirakniuk, amelyen Szent Erzsébet volt látható.
Mindkét napon ajándékokat is kisorsoltak a résztvevők között.