10. Mária Maraton - beszámoló 10. nap

cikk, 2019.06.25. 17:07, szerző: sodi

Mária Maraton egy résztvevő szemével

Két keréken Budapest-Csíksomlyó a Mária Maraton szervezésében.

Két keréken Mária Maraton Budapest-Máriabesnyő- Csíksomlyó

10. Nap Nyárádszereda - Makfalva - Szolokma - Ènlaka - Székelypálfalva - Farkaslaka - Székelyudvarhely - Tibod

"Istenem mindenem"

Szent Ferenc Meg èrkezesünket követően a szállásra a vacsorát elfogyasztottuk, ami nem volt egy verseny futas és az esti, ki hol fog aludni című fejezeten túl jutottunk, akkor már csak a zuhanyzás örömének fintora tüntette el a csapból a vìnzet, mert a cső felmondta a szolgálatot de aztán kis kitèrőkkel, de mindenki békés álomra szenderült.

A reggeli elfogyasztását kővetően picikét szèt szeledtünk és ki a gyorsabb tempóra kapcsoltunk, hogy Nyárádszeredába mielőbb a katolikus plébánia kapuját elèrjük. Mikor az elsők és őket követő is be gurultak, Laci atyátol útravalót és áldást kaptunk és drótszámarunkra felpattanva nekivágttunk az aznapi szakasznak. Sokan sokféleképpen indulunk zarandok útnak, más és más lehet a motivációnk a megismerés örömén át, hálaadás miatt, mert megtalálta a társát, vagy a régvárt gyermekük született meg, aszketikus gyakorlat vagy éppen keresi élete értelmét, teljesítményèrt, Istent, vagy csak egyszerűen boldog....és ezért indult az útra. Számomrta a mottó, amivel az útnak indultam, az Ghanditól származik, aki azt mondta:

„Az erő nem testi képességből fakad. Forrása a rendíthetetlen akarat.” ….én hozzá teszem a magáét a többit az Úr Istenre bízom és az a kegyelem.