Műhelymunka

cikk, szerző: medveivett

EFOP-5.2.2-17-2017-00073
„A MÁRIA MARATON NAGYRENDEZVÉNY A SPORT ÉS SPIRITUALITÁS JEGYÉBEN”

Műhelymunka
Bodrogolaszi 2018.október 30.

A műhelymunka célja a bodrogolaszi Chemin Neuf Közösség és az ő sport tapasztalataiknak megismerése volt. A Chemin Neuf Közösség ökumenikus elhivatottságú katolikus közösség, amely egy imacsoportból született 1973-ban, Lyonban (Franciaországban). Ma közel 2000 tagja van mintegy harminc országban. Házaspárok, családok, szerzetes férfiak és nők döntöttek úgy, hogy a szegény és alázatos Krisztust követve a közösségi élet kalandját választják, hogy szolgálják az Egyházat és a világot. A Chemin Neuf Közösség missziója alapításától fogva az evangelizáció – válaszolva a hívásra, hogy Krisztus szeretetét hirdessük minden embernek – és a keresztények képzése –, hogy megerősítse őket hitükben, hogy lehetőséget adjon nekik az elköteleződésre, és hogy támogassa őket az Egyházban és a társadalomban vállalt felelősségeik hordozásában.

Közösségi tevékenységük során rendszeresen szerveznek spirituális sporteseményeket, melyek közösségi hatásainak, tapasztalatainak megismeréséről szólt a műhelymunka.

A délelőtt első részében mindenki szabadon, 5 perces időkeretben elmondhatta, hogy számára mi a legfontosabb a sport és a hit kapcsolatában.

Ebéd előtt pedig plenáris ülésen összegezték, hogy melyek a legfontosabb zarándokélmények. A műhelymunkát ebéd után Sóskuti-Varga Gergely rövid összegzéssel és imával zárta.