Mária Maraton rendezvény

cikk, szerző: medveivett

EFOP-5.2.2-17-2017-00073
„A MÁRIA MARATON NAGYRENDEZVÉNY A SPORT ÉS SPIRITUALITÁS JEGYÉBEN”

Rendezvény
Tata 2018. 2018. július 07-08.

A tatai Mária Maraton 2018. július 7-8-án került megrendezésre az EFOP-5.2.2-17-2017-00073 azonosítószámú, „A Mária Maraton nagyrendezvény a sport és spiritualitás jegyében” című projekt keretében. A kétnapos sport és spiritualitás rendezvény célja a jó gyakorlatok bemutatása és az együtt gondolkodás volt. A két nap során megtapasztalhattuk a spirituális sportrendezvényen való részvételt: szombaton kerékpáros kört tettünk a tatai Öregtó körül, vasárnap pedig futva tettük meg ugyanezt a távot. Központi helye volt az imádságnak és a testvéri együttlétnek. Erdélyi partnereink jelenléte és tapasztalat-megosztása gazdagította a programot. A rendezvényen velünk volt többek között Bencsik János országgyűlési képviselő, e és Michl József, Tata polgármestere is.

A délutáni családos program nagy sikerrel zajlott, sok jelenlévőt sikerül bevonzani a különböző programokkal: bábszínház, arcfestés, zenés műsor. Az esemény jó alapként fog szolgálni a projekt további rendezvényeinek megvalósításához. Sóskuti-Varga Gergely a projekt szakmai vezetője bemutatta a projektet és az ennek keretében megrendezésre kerülő Sport és Spiritualitás rendezvényt. Ismertette a részletes programot, a célközönséget, bemutatta a résztvevőket és a meghívott partnereket.

Külföldi partnereink, Szederjesi Tamás, a Természet Szíve Egyesület elnöke, Lőrinczi István és Nagy Lajos, a romániai Mária Út Polgári Társulás képviselői megosztották tapasztalataikat a sportrendezvények kapcsán és beszámoltak a romániai tendenciákról.

A rendezvény sikeresen lezajlott, melyet tiszta szívből köszönünk minden résztvevőnek.