Tanulmányút 2.

cikk, szerző: medveivett

EFOP-5.2.2-17-2017-00073
„A MÁRIA MARATON NAGYRENDEZVÉNY A SPORT ÉS SPIRITUALITÁS JEGYÉBEN”

Tanulmányút
Gánt -Szombathely 2018. április 29- május 01.

A tanulmányút célja a Brenner János boldoggá avatásának ünnepére Szombathelyre induló kerékpáros zarándoklat jó példaként való tanulmányozása, programjának, résztvevőinek megismerése, tapasztalataik integrálása volt. A három nap során a tanulmányúton részt vevő szakemberek a zarándoklatot követték, közreműködtek annak tevékenységeiben, így első kézből származó tapasztalatokat szerezhettek egy spirituális sportesemény megszervezésével, a résztvevők igényeivel kapcsolatban.

Összefoglaló

Az első nap reggelivel és közös imával indult, mielőtt a résztvevők nekivágtak volna a Gántról Bakonybélig tartó szakasznak. A tanulmányút célja Szombathely, ahol Brenner János boldoggá avatási szertartására érkeztek meg a résztvevők. A zarándoklatot a Mária Út Közhasznú Egyesület munkatársai vezették: Holluby András tapasztalt kerékpáros túravezetőként a napi szakaszok megtervezéséért és a csoport vezetéséért felelt, Szabó István görög katolikus lelkipásztor pedig a zarándoklat spirituális tartalmát volt hívatott biztosítani.

A három napos tanulmányút során, mind a zarándokok, mind az útjukat kísérő szakemberek hasznos testi és lelki tapasztalatokkal, élményekkel gazdagodva tértek haza. A tanulmányúton résztvevő szakemberek, valamint a Mária Út Közhasznú Egyesület munkatársai a későbbiekben is együttműködnek nemcsak a projekt keretében, hanem egyéb spirituális sportesemények megszervezésében is.