Hogyan zajlik a Mária Maraton 1 napja?

cikk, 2019.03.26. 08:16, szerző: sodi

Pár szó a napi rutinról"."

 A napi szakaszok jellemzően fél 9-kor kezdődnek.
A hosszú napok ettől korábban indulnak, a rövidek később. A pontos indulást be kell tartani, mert a késés felboríthatja az egész nap időtervét, amivel kellemetlenséget okozunk magunknak is, és azoknak a kedves helyieknek, akik várnak minket településükön.
A közös reggelizést 1 órával indulás előtt kezdjük, ad- digra már mindenki pakolja össze a csomagját, az étkezés után minimális idő szokott lenni ennek bepótlására.
Napközben néhány kivétellel nem szakítjuk meg az utat főétkezésre, ezt egyéni elemózsiából kell megoldani a megállási szünetekben.
A menetközbeni kalóriaadagokat egyénileg tartsa mindenki magánál, illetve bízza a kísérőautóra. Bár az autó nem lesz lépten-nyomon velünk, megbeszélt helyeken fogunk vele találkozni. Közös elhatározásokból, időnként megállunk élelmet venni.
A kiírt időterv szünetei végét pontosan tartjuk, mindig mondani fogjuk mennyi időt állunk. Ne a szünet utolsó 2 percében kezdjünk el WC-t, kutat, szuvenír árust keresni! A bajban mindig segítjük egymást, a csoportvezetők tudják mit kell tenni a kerékpár műszaki hibája esetén.
Kedvezőtlen időjárás esetén is haladunk, a tervezettől csak minimálisan tudunk eltérni.