Műhelymunka

EFOP-5.2.2-17-2017-00073
„A Mária Maraton nagyrendezvény a sport és spiritualitás jegyében”

Műhelymunka
2018. február 21.
8000 Székesfehérvár, Jókai Mór utca 20.

„Önkéntesség a sport és spiritualitás szolgálatában” címmel szerveztünk műhelymunkát az EFOP-5.2.2-17-2017-00073 azonosítószámú projekt keretében. A résztvevők a Mária Út Közhasznú Egyesület munkatársai, az együttműködő partnerek képviselői, valamint a „sport és spiritualitás” témával foglalkozó, ezáltal a pályázati célcsoporthoz tartozó szakemberek voltak.

Dr. Szabó Tamás, a Mária Út Közhasznú Egyesület elnöke köszöntötte a résztvevőket és nyitotta meg a programot, melynek fő eleme az önkéntesek bevonásának fontossága és lehetőségei voltak.

A műhelymunka első szekciójának témája az önkéntesek feladatköreinek meghatározása, a keresett önkéntesek és szakemberek profilja, személyisége és kompetenciái voltak.

Kávészünetet követően a második szekcióban a potenciális közreműködők megszólításának lehetőségeiről, a tudásátadás módjairól volt szó.

Az ebéd után a harmadik szekció a kapcsolattartás formáiról, a visszacsatolás és ösztönzés fontosságáról, a kudarcok kezeléséről szólt.

A műhelymunka negyedik szekciójában a motiváció fenntartásának fontosságáról esett szó, valamint a résztvevő szakemberek kidolgoztak egy cselekvési tervvázlatot, amelyet bővíteni kívánnak a projekt során, hogy annak befejezéséig egy egységes tematikává formálhassák.

A zárszóban dr. Szabó Tamás értékelte a nap eseményeit és foglalta össze a tapasztalatokat, valamint köszönte meg a műhelymunkán való részvételt a szakembereknek.