Tájékoztató a Maratonhoz csatlakozóknak

cikk, 2016.06.14. 10:47

A Mária Maraton minden nap reggel 9-kor indul. Az indulás pontos helyszíne honlapunkon elérhető, tájékozódj erről legkésőbb az indulás előtti napokban.

A versenyközpont minden nap reggel 8-tól nyit. Itt lehet majd átvenni a rajtszámokat, és itt tudnak regisztrálni azok, akik nem tették meg korábban.

Csak azok a résztvevők csatlakozhatnak a teljes napi szakaszra, akik rajtszámot kapnak a versenyközpontban. Rajtszámot előzetes regisztrációval lehet igényelni. Minden napra előre meghatározott, hogy hány rajtszámot tudunk kiadni. Akik a keretszámokon felül jelentkeznek, várólistára kerülnek. Amennyiben felszabadul rajtszám, a versenyközpontban ők is át tudják majd venni azokat.

Azok, akik nem kapnak rajtszámot, egy 0,5-1 órás közös tekerésen tudnak részt venni a Mária Maraton csapatával, ami elsősorban a település határáig, vagy a következő településig vezet. A rajtszámmal nem rendelkezők innen egyénileg kell, hogy visszatérjenek a kiindulási pontra.  

Csak a rajtszámmal rendelkező résztvevők számíthatnak műszaki, egészségügyi támogatásra a túra során. Ők tudják a vezetett túra előnyeit is csak kihasználni. Fokozottan kérünk minden, rajtszámmal nem rendelkező csatlakozót, hogy segítse a szervezők munkáját azzal, hogy betartja a szervezők utasításait, és a kijelölt ponton túl nem követi a rajtszámmal rendelkezők csoportját.

Csak a KRESZ előírásainak megfelelő kerékpárral lehet részt venni a Mária Maratonon. Külön felhívjuk a figyelmet rá, hogy Magyarországon rossz látási viszonyok mellett lakott területen kívül kötelező a láthatósági mellény viselése kerékpárosok számára. Kerékpáros sisak legyen mindenkinél, aki el kívánja hagyni a lakott területeket a Mária Maraton csapatával. 

A szervezők fenn tartják a jogot, hogy ne engedélyezzék a részvételét, ha a kerékpár műszaki állapota nem megfelelő. Rajtszámot csak a legalább 26-os kerékméretű kerékpárra tudunk adni. A rajtszámot igénylő kerékpárosoknak az indulás előtt legalább egy órával meg kell jelennie a versenyközpontban, hogy a Mária Maraton szakembere átvizsgálhassa a kerékpárjukat.

A Mária Maraton útvonala közúton vezet, a forgalommal megosztott útpályán. A KRESZ szabályait mindenkinek kötelező érvénnyel kell betartani. A KRESZ szabályait áthágó résztvevőket a szervezők kizárják.  Kérünk mindenkit, hogy fokozattan ügyeljen a saját és társai biztonságára! A túravezetők utasításainak betartása kötelező!

A rendezvényen mindenki saját felelősségére vesz részt. 14 év alattiakat csak kísérővel tudunk fogadni.

Felhívjuk a résztvevőink figyelmét, hogy szállást, étkezést, csomagszállítást nem nyújtunk, illetve a résztvevők és a kerékpárok visszaszállítását a naponkénti kiindulási helyszínre sem tudjuk vállalni.

Az útvonal bizonyos napokon érinteni fog földutakat is, ezért célszerű olyan külső gumiköpenyt használni, ami erre alkalmas.

A rendezvényt minden időjárási körülmény között megtartjuk, ezért minden résztvevőt arra kérünk, hogy készüljön esős időre is alkalmas ruházattal.

A túra célja, hogy népszerűsítsük a 2017-ben induló nyilvános Mária Maratont. Mindenkit kérünk, hogy előzetesen ismerkedjen meg a Mária út szellemiségével, és hogy a túra folyamán ennek jegyében nyilvánuljon meg. A túra egésze alatt kiemelt média figyelemre számítunk. A túrán való részvétellel minden résztvevő hozzá járul, hogy róla kép és hangfelvétel készüljön, az bárhol megjelenjen. A résztvevők által a túráról készített fotókat, videóikat a szervezők fel kívánják használni a Mária Maraton népszerűsítésére. A túrán való részvétellel ehhez is hozzá kell járulni.