Mária Maraton - 1300 - Sajtótájékoztató

Mariazell – Csíksomlyó, 2016. június 18 – július 10.

Életforma, közösség, spiritualitás

sajtótájékoztató

Mi a Mária Maraton?

A Mária Út Közép-Európa zarándokútja. Európa egyedülálló eseménye kerül megrendezésre a Mária Úton: ultramaratonisták futják végig a Mariazelltől Csíksomlyóig tartó 1300 kilométert. Az eseményhez túrakerékpárosok is kapcsolódnak, akik szintén végigtekernek a kijelölt útszakaszon. Futók és kerékpárosok Ausztria, Magyarország és Románia tájain át egyaránt bő három hét alatt jutnak el a célba.

A Mária Maraton nem csupán futóverseny vagy kerékpártúra. Sokkal inkább egy lelki közösség és egy egészséges életmód felmutatása.

A rendezvény védnökei: Fabiny Tamás evangélikus püspök, Kocsis Fülöp görög katolikus metropolita, Steinbach József református püspök, a MEÖT elnöke és Székely János római katolikus püspök.

A résztvevők - A Csapat

A 3-5 ultramaratoni futóból és 8-10 túrakerékpárosból álló, az 1300 kilométert jó három hét alatt teljesítő, meghívásos alapon szerveződő Csapat tagjai számára a csomagszállítást, az étkeztetést, az orvosi ellátást és a szálláshelyek megszervezését a Mária Út Egyesület biztosítja. Aki a teljes távot teljesíteni szeretné a megadott három hét alatt, kérjük tájékozódjon a www.mariamaraton.mariaut.hu honlapon és egyeztetünk a lehetőségekről.

Csatlakozási lehetőség kisebb szakaszokra

A rendezvény – túl a meghívásos módon összeálló Csapaton - nyitott mindazok számára, akik egy-egy rövidebb szakaszra, napon belüli távra, néhány napra, esetleg egy hétre csatlakoznak a kezdeményezéshez. Hívunk mindenkit, aki hosszabb-rövidebb távon keresztül együtt akar lenni a spiritualitást és teljesítményt kereső sportolókkal. Egyéni jelentkezők és spontán csatlakozók számára a szolgáltatások nem biztosítottak, saját, önálló szervezést igényelnek.

Napi távok az 1300 km-en

A Mária Maraton tervezett útvonaltérképe, napi 35-70 km-es szakaszai és tervezett éjszakai pihenést adó települései a www.mariamaraton.mariaut.hu honlapon érhetők el.

Partnerek

A rendezvényt a Mária Út Egyesület kezdeményezte. Szervező partnerei a Bécs-Budapest Szupermaraton és a túrakerékpározás szakemberei. Kommunikációs partner a Magyar Kerékpárosklub, médiapartner a Mária Rádió.

Adományok és szponzorok

A Mária Út Egyesület szívesen fogad adományokat és örömmel veszi szponzorok jelentkezését is.

A jövő

A Mária Maratont ezt követően minden évben megtartjuk. 2017-től a Mária Maratont szélesebb körben versenyként is meghirdetjük A teljes távon végighaladók száma évről-évre bővül. A rendezvény az első év tapasztalatai után nemzetközi szintre kerül. A szervezők tervezik egy Észak-Dél útvonal kialakítását is Czestochowa indulóponttal.

Bővebb információ

www.mariamaraton.mariaut.hu és www.mariaut.hu

Kapcsolatok

Mária Út Egyesület: Szabó Tamás elnök úr +36 30 467 6444 szabo.tamas@mariaut.hu  

Magyar Kerékpárosklub: Dominus Ákos +36 20 981 8786 dominus.akos@kerekparosklub.hu